Ledenwerking
Logo NostalBus

Ledenwerking

De basis van onze vereniging

Alle informatie over onze (leden)activiteiten vind je hier.

Waarom een ledenwerking?

Gezien het niet-commerciële karakter van onze vereniging zonder winstoogmerk, werken wij niet met bezoldigd personeel voor de administratieve taken, het onderhoud, de restauraties, de rijprestaties, ... maar uitsluitend met vrijwilligers. Om actief vrijwilliger te worden bij NostalBus, dien je toe te treden tot ons ledenbestand.


Naast deze eigen interne werking, organiseert NostalBus gemiddeld één keer per maand een activiteit die wordt opengesteld voor alle geïnteresseerden. Zo organiseren wij (foto)rondritten met eigen bussen of bussen die een nakende uitdienststelling te wachten staan van De Lijn, TEC of één van de vele privé-exploitanten. Verder gaan we ook gezamenlijk naar evenementen en organiseren we - uitsluitend voor de leden - een barbecue in de zomer en een nieuwjaarsactiviteit in januari. Tot slot is er nog onze halfjaarlijkse Dia Nostalgia en onze steeds succesvolle winterrit in de maand december waar we steeds proberen om de hobby te combineren met een aansluitend thema.


Als lid van NostalBus, geniet je steeds van een korting van ongeveer 15% op de inschrijvingsprijs van door ons georganiseerde activiteiten. Je wordt ook automatisch op de hoogte gehouden van onze werking en activiteiten. Als je deelneemt aan werkdagen of andere prestaties verricht voor de vereniging, ben je tevens automatisch verzekerd.


Tot slot kan lid worden uiteraard ook gewoon uit sympathie! Je bent dan een steunend, maar geen actief lid. Financiële steun is verder ook steeds welkom op onze fiscaal aftrekbare projectrekening.

Gecombineerd lidmaatschap NostalBus - HaRoBa - Depot145

Vanaf het werkingsjaar 2019 kan je uit twee verschllende opties van lidmaatschap kiezen als gevolg van de samenwerking met onze collega-verenigingen Depot 145 en HaRoBa.


Het wordt voortaan mogelijk om een extra voordelig gezamenlijk lidmaatschap aan te gaan waarbij je automatisch lid wordt van de drie vzw’s en ook van alle voordelen van deze vzw’s kan genieten. Je krijgt dus ook bij alle verenigingen korting wanneer je deelneemt aan hun activiteiten. Een fancy lidkaart krijg je er uiteraard ook bij! Het blijft natuurlijk ook gewoon mogelijk om bij één of twee verenigingen lid te blijven op de manier zoals voorheen. Met het gezamenlijk lidmaatschap geniet je wel van een korting van 7 euro op de som van de individuele lidgelden.


  • Gezamenlijk lidmaatschap NostalBus – Depot 145 – HaRoBa

Stort 43 euro op het rekeningnummer van NostalBus vzw IBAN BE67 0688 9123 2387 (BIC GKCCBEBB) met mededeling “gezamenlijk lidmaatschap”. Je gegevens worden automatisch uitgewisseld met de andere vzw’s waar je nog geen lid van bent.

  • Lidmaatschap enkel NostalBus

Stort 20 euro op het rekeningnummer van NostalBus vzw IBAN BE67 0688 9123 2387 (BIC GKCCBEBB) met mededeling “lidgeld 2019”.


Leden die na 31 augustus 2018 lid werden van één van de bovenstaande vzw’s en in principe een gratis lidmaatschap voor 2019 kregen aangeboden, kunnen ook gebruik maken dit aanbod. Zij doen een bijkomende storting op het rekeningnummer van NostalBus ten belope van het saldo van 43 euro – het reeds betaalde lidgeld en vermelden dit duidelijk in hun mededeling. Zij zijn dan in 2019 lid van de drie vzw’s.

Hoe kan ik lid worden?

Momenteel hebben wij een honderdtal leden in ons bestand. Zij vormen een divers publiek en komen uit alle leeftijdscategorieën.


Wij zijn echter steeds op zoek naar nieuwe steunende en actieve leden die ons kunnen helpen bij het beheer van ons roerend erfgoed. Chauffeurs, technici, begeleiders of personen die zich op andere manieren nuttig kunnen maken zijn absoluut meer dan welkom. Wij staan ook open voor alle vragen en suggesties.


Lid worden kan eenvoudigweg door het invullen van het  formulier rechts. We vragen je om het verschuldigde lidgeld over te schrijven op volgend rekeningnummer

NostalBus vzw

Westeindestraat 25

9990 Maldegem

IBAN BE67 0688 9123 2387

(BIC GKCCBEBB)

... met als mededeling "lidgeld + je naam". Van zodra we je betaling ontvangen hebben, ben je officieel lid van de vereniging.


Wie lid wordt na 31 augustus, krijgt automatisch het daaropvolgende jaar er gratis bovenop.


Vanaf werkingsjaar 2019 is het ook mogelijk om met één lidmaatschap lid te worden van 3 verenigingen. Het blijft uiteraard ook mogelijk om enkel lid te worden bij NostalBus. Je kan dit aangeven in het inschrijvingsformulier hiernaast. Meer info vind je in de paragraaf hierboven.


Wie nog vragen heeft, mag steeds een mailtje sturen naar info@nostalbus.be


Wij hopen je snel te mogen verwelkomen!

 
 
 
 
 
 
 
Ik kies voor het lidmaatschap bij uitsluitend NostalBus en betaal 20 euro.
Ik kies voor het gecombineerd lidmaatschap bij NostalBus, HaRoBa en Depot 145 en betaal 43 euro.
 
 
Ik heb het privacybeleid gelezen (www.nostalbus.be/privacy.html) en ga hiermee akkoord. Indien ik kies voor het gecombineerd lidmaatschap, ga ik ermee akkoord dat mijn gegevens worden doorgegeven ter verwerking in het ledenbestand van HaRoBa vzw en Depot 145 vzw.
 
 

Activiteiten 2019

Een overzicht van alle komende activiteiten vind je in ons laatste NostalZine op volgende link: https://ymlp.com/zxroNd

. Volg ons ook zeker op onze Facebookpagina, daar vind je steeds de meest actuele informatie terug.

Blijf op de hoogte

Volg ons op sociale media en schrijf je in op onze nieuwsbrief


  Lees hier ons laatste NostalZine (maart 2019).

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 

NostalBus is lid van volgende erfgoedorganisaties:

Westeindestraat 25

B-9990 Maldegem

BTW BE 0827.859.267

© 2010-2019 NostalBus vzw

Privacybeleid